Tijdens de 40 dagentijd elke woensdag samen een half uur biddend Bijbellezen.

Contemplatio, een contemplatieve vernieuwingsbeweging binnen de kerk, biedt deze mogelijkheid tijdens een digitale ontmoeting van een half uur (12.00-12.30 uur).

De eerste ontmoeting is op woensdag 17 februari. Elke week beginnen we met muziek en en vervolgens introduceren we de Bijbeltekst (telkens een gedeelte uit Johannes 17). Daarna is er een moment van stilte om de tekst te overdenken. Na de stilte is er de mogelijkheid om via chat te delen wat je opviel in de tekst. Of wat je misschien raakte.

De 40 dagentijd is de voorbereidingsperiode op weg naar Pasen. Sommigen ontzeggen zich in deze periode bepaalde zaken door te vasten. Daarnaast kan het heel mooi zijn om bewust een moment van stilstaan in te bouwen. Een meditatieve manier van lezen van de Bijbel, Lectio Divina, is daarvoor heel passend. Een mooie kans om kennis te maken met deze vorm van lezen en bidden. Maar ook natuurlijk voor iedereen die al lang deze manier van Bijbelmeditatie ontdekt heeft. Ervaring met meditatief lezen is niet vereist. Elke week begeleidt een van de leden van Contemplatio de bijeenkomst: Jos Douma, Ingeborg Janssen, Nadia Kroon en Robbert Jan Perk.