De werkgroepleden die vorm en inhoud geven aan de contemplatieve vernieuwingsbeweging zijn:

Jos Douma: Ik ben predikant van de GKv Plantagekerk Zwolle, auteur van boeken op het gebied van spiritualiteit, lectio divina en kerk, docent spiritualiteit aan de Evangelische Faculteit Leuven. Al vanaf mijn studententijd (90-er jaren) houdt het thema spiritualiteit mij bezig en ben ik zoekend naar het integreren van een contemplatieve spiritualiteit in mijn leven en bediening.
Website: www.levenindekerk.nl
Mail: jos@contemplatio.nl.


Ingeborg Janssen: Ik ben regio coördinator en begeleider van gemeenten in de Unie van Baptistengemeenten, docent gemeentepraktijken en coördinator Permanente Educatie aan het Baptisten Seminarium. Al wonend en levend in Stadsklooster Arnhem leer ik wat beschikbaar en kwetsbaar zijn betekent. Beschikbaar zijn voor God en voor mezelf ontdek ik vooral in contemplatie. Geestelijke begeleiding heeft mijn hart.

Website: www.kloostertijd.nl
Mail: ingeborg@contemplatio.nl


Robbertjan Perk: Ik ben wijkpredikant in Nijverdal/Hellendoorn, Protestantse Wijkgemeente de schaapskooi. Op mijn weg in het predikantschap heb ik steeds meer ingezien hoe noodzakelijk het is om goede aandacht te geven aan de eigen binnenkant van je geestelijk leven. Ik heb veel aan het onderwijs van Eugene Peterson, Henri Nouwen en Richard Foster gehad. Leiderschap zonder een gezonde eigen spirituele praxis is m.i. onverantwoord. Het organiseren van retraites voor predikanten en kerkelijk werkers is iets wat echt mijn hart heeft.

Mail: robbertjan@contemplatio.nl


Bartho Versteeg: Ik ben predikant van de Eben-Haëzerkerk (PKN) in Nijkerkerveen. Vanaf het moment dat ik predikant werd ben ik naar kloosters gegaan om rust te vinden in het hectische bestaan. Die bezoeken brachten me uiteindelijk op het spoor van meditatie (lectio divina), de stilte en de getijdengebeden. Intussen ben ik al weer enige jaren verbonden als oblaat met de Willibrordsabdij in Doetinchem. Als oblaat probeer je de spiritualiteit van het klooster een plaats te geven in je dagelijks leven. Dat gaat met vallen en opstaan. Vooral de geloofsontmoeting vanuit het klooster, maar natuurlijk ook binnen de eigen traditie, is op deze weg voor mij onmisbaar geworden.

Mail: bartho@contemplatio.nl.


Als ondersteuner van onze werkgroep is betrokken:

Lucas Boersma: ik ben stiltebegeleider en monastiek spiritualiteitspionier in hart en nieren. Iemand heeft eens gezegd: ‘The word Listen contains the same letters as the word Silent’. Beide zijn levensveranderend, vormend verdiepend en vernieuwend voor mij persoonlijk geweest. In de hectiek van het dagelijkse leven heb ik de Stilte, Luisteren, Aandacht hebben en Keuzes maken (SLAK) met vallen en opgestaan geleerd en ik ben ook na heel veel jaren nog een beginneling in monastieke praktijken. Het begeleiden van kleine groepen in Benedictijnse spiritualiteit en andere monastieke praktijken heeft mijn passie.

Mail: lucas@contemplatio.nl