ONDERSTAANDE INSPIRATIEDAG WORDT TOT NADER ORDE UITGESTELD VANWEGE DE ONZEKERHEID ROND DE CORONASITATIE IN ONS LAND.

Op vrijdag 4 februari 2022 organiseert Contemplatio in samenwerking met de School voor Spiritualiteit een Inspiratiedag (10.00 tot 16.00 uur). Centraal staat de vraag: Hoe kan de kerk (weer) een oefenruimte worden voor de ziel? De dag zal ook online te volgen zijn.

Richard Carter

Op deze dag is Richard Carter, Anglicaans priester uit Londen, de hoofdspreker. Hij schreef het boek ‘The City is my Monastery. A Contemporary Rule of Life’ waarin hij pleit voor een geloofsgemeenschap die zich laat inspireren door een leefregel: een set van ritmes en praktijken die helpen om afgestemd te blijven op Gods aanwezigheid in onze ziel, in de geloofsgemeenschap en in de samenleving.

Rosaliene Israël

Naast Richard Carter zal Rosaliene Israël spreken. Zij is scriba van de Protestantse Kerk in Amsterdam en daarnaast al jarenlang betrokken bij monastieke leefgemeenschappen.

Vragen over kerk zijn

De dag zal plaatsvinden in Zwolle, in de Plantagekerk, en is bedoeld voor iedereen (kerkleiders, kerkgangers en allen die zoeken naar zingeving en verdieping) die stil wil staan bij deze vragen: Hoe kunnen we de contemplatieve dimensie van kerk zijn herontdekken en de geloofsgemeenschap ervaren als een plek waar gezorgd wordt voor onze ziel? Hoe kunnen we samen oefenen in spirituele en contemplatieve praktijken? Hoe kunnen we als kerk samen leren leven volgens een eigentijdse leefregel?

Workshops

In het middaggedeelte zullen er zeven workshops zijn (waarvan enkele online). Deze workshops zijn gekoppeld aan de pijlers die Richard Carter onderscheidt in zijn boek:

  1. Silence (verstillen)
  2. Service (dienen)
  3. Scripture (bijbellezen)
  4. Sacrament (vieren)
  5. Sharing (delen)
  6. Sabbath (rusten)
  7. Staying with (volhouden)

Workshopleiders zijn o.a.: Jan Wolsheimer, Ingeborg te Loo en Jos Douma.

Aanmelden en kosten

Aanmelden voor deze dag kan vanaf 4 december. De kosten voor deze dag zijn:

  • hele dag fysiek in Zwolle (inclusief lunch): 50 euro (studenten 25 euro)
  • hele dag online: 25 euro (studenten 12,50 euro)