Begin februari verschijnt er een nieuw boek met 40 lectio divina-oefeningen. Tien auteurs werkten eraan mee. De presentatie van het boek vindt plaats op vrijdagavond 7 februari in de Zwolse Plantagekerk.

Over het boek

Bijbellezen met je hart. Zo kun je lectio divina omschrijven. Met heel je hart luisteren naar wat de Heer wil zeggen. En ook: naar Jezus kijken om zijn ogen liefdevol op jou gericht te zien.

Na Samen luisteren in de stilte (waarvan de eerste druk binnen twee maanden was uitverkocht!) een nieuw boek met veertig lectio divina oefeningen, geschreven door diverse auteurs, zoals predikant Jos Douma, zr. Nadia Kroon, die kerkelijk werker in de Protestantse Kerk is én ingetreden in een klooster, predikant Robbert-Jan Perk en broeder Columba, een van de jongste monniken in ons land. Veertig keer klinkt de stem van Jezus om jou aan te spreken en aan te raken. Veertig keer ontdek je dat Jezus jou ziet en kent en je de weg wijst.

Ter inspiratie staan in het boek ook enkele iconen van Jezus afgebeeld. Dit boek is niet alleen te gebruiken in de veertigdagentijd, maar het hele jaar door. Uitgave in samenwerking met de vernieuwingsbeweging Contemplatio.

Aan het boek werkten mee: Pieter de Boer, Broeder Columba, Jos Douma, Jos de Heer, Zuster Nadia Kroon, Elise G. Lengkeek, Ingeborg te Loo, Anne-Maaike Pathuis, Robbert Jan Perk en Ton Zondervan.

Maand van de Bijbel

De presentatie van dit boek over biddend Bijbellezen vindt plaats tijdens de Maand van de Bijbel die voor het eerst wordt georganiseerd, van 24 januari tot 14 februari 2020. Lees hier meer over de Maand van de Bijbel.

Presentatie

De avond vindt plaats in de Plantagekerk Zwolle, met medewerking van onder meer Jos Douma, Mariska van Beusichem, zuster Nadia Kroon en broeder Columba. Inloop vanaf 19.30 uur. Start om 20.00 uur (met boekpresentatie, enkele korte lezingenen, een oefening met lectio divina en enkele workshops).

Meer informatie over de volgt binnenkort.